Als u gaat duiken dan wordt uw lichaam blootgesteld aan verhoogde drukken, dit heeft gevolgen voor het lichaam. Een duikmedische keuring is dan ook vooral een druk gerelateerde keuring. Er wordt gekeken naar allerlei orgaansystemen, bestaande medische aandoeningen en medicijngebruik. Mijn doelstelling is om iedereen optimaal en persoonlijk te adviseren, juist ook bij een bestaande medische aandoening of bij het gebruik van medicijnen.

Veel duikers laten zich keuren omdat het moet, moeten is dan van de vereniging uit of in verband met een duikreis naar het buitenland of bij start van een cursus of als advies van de ziektekostenverzekeraar.

Ik krijg heel vaak de vraag of het verplicht is, volgens de wet is het niet verplicht.

Het is wel verstandig, helemaal als je nog nooit gedoken hebt. Met de tips die je van mij krijgt heb je als beginnend duiker meteen al een voorsprong waar je je hele duikcarrière plezier van houdt. Daarnaast is juist voor mensen die iets mankeren een duikmedische keuring van groot belang.  Helaas staat een  ‘bestaande medische aandoeningen’  op de 2e plaats als oorzaak van dodelijke duikongevallen

 

Tegenwoordig doe ik ook rijbewijskeuringen erbij.  Dit valt eventueel te combineren met de duikkeuring.